DogsMountain LifePhotographySkiing

Dogs + Crosscountry Skis = Good Day!

I helgen kände jag mig lite som en super woman, för trots mensvärk och -20 grader utomhus så tog jag beslutet att ta mig ut och SPRINGA för första gången på ett år! 5.2 kilometer blev det längs en snöig grusväg på lördagmorgonen. 

På söndagen så var det ännu en vacker dag med blå himmel och härligt vitt puder överallt. Då jag hade en helt ledig dag så packade jag kaffe och en bok och tog med mig Ruperts hundar Kali och Atlas på en solo-längdskidetur i skogen. Med hjälp utav en klätterslinga, karbiner och koppel så mekade jag ihop en draglina så att hundarna kunde springa framför mina skidor och nästan dra mig fram. Trots att det var första gången jag experimenterade med detta blev det faktiskt hur bra som helst och superkul.

// This weekend I felt a little bit like a super woman – despite period cramps and -20 degrees I decided to go out for a RUN for the first time in a year! 5,2 kilometer down a snowy gravel road on a sunny but cold Saturday morning.

Sunday was another beautiful day with blue skies and powdery snow everywhere. Since I had absolutely no plans for the day, I packed coffee and a book and took Rupert’s dogs Kali and Atlas on a solo cross-country ski trip in the woods. By experimenting with a climbing sling, some carabiners and dog leashes I created a setup so that the doggies could run in front of me while I skied and help pull me! It turned out amazing and I could tell the dogs were having as much of a blast as I did.

Here are some of my favorite photographs from our little afternoon adventure!

4 thoughts on “Dogs + Crosscountry Skis = Good Day!

  1. Hej Hej hittade precis din blogg på On Edge:) Kul att följa hur du har det! Jag bor i Nelson BC så inte allt för långt ifrån Golden! Hojta till om du nångång har svängen förbi:)

    1. Hej, vad roligt! 🙂 Har aldrig varit i Nelson faktiskt men har funderat på att åka dit i år, verkar jättefint! Så kul att få kontakt med fler svenskar här i Kanada! Detsamma om du har v ägarna för bi Golden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *