Mountain LifeSkiing

Ski Day Above The Clouds

Hej allihop!

Först av allt så vill jag säga TACK för alla fina kommentarer och meddelanden jag fick efter förra inlägget. Det känns verkligen jätteroligt att det finns intresse och det värmer! 

Jag vill berätta om min fantastiska dag uppe på Kicking Horse Mountain Resort förra söndagen. Kicking Horse är en skidort som typ “hör ihop” med Golden, och ligger uppe på berget i närheten 20 minuter bort. Så ja, i söndags fick jag äntligen åka skidor for första gången den har vintern. Trots att jag bott i Golden sen i juli sa var detta faktiskt första gången jag varit uppe på själva skidorten. Det är ju som säkert många vet, ganska dyrt med skidåkning och fram till i julas har jag inte haft min egen utrustning så det har varit svårt att kunna komma iväg då det snabbt blir ganska dyrt om man bara ska åka en dag.

Jag älskar verkligen skidåkning! Från att jag var 12 år gammal åkte vi nästan alltid en vecka varje år med familjen på skidsemester. Människor här är ju dock på en helt annan nivå än mig när det kommer till erfarenhet och skills haha. De flesta som åker skidor/snowboard och bor här är äkta så kallade “ski bums” – många kommer hit och bor och jobbar här under vintersäsongen för att kunna åka så mycket skidor som mycket. Jag har alltid tyckt att jag varit ganska bra på skidor, men har väl insett att mina nuvarande kunskaper är bundna till de pistade backarna än så länge.

Ibland ar det lätt att önska att jag hade mer erfarenhet och tid för just skidåkning bakom mig när alla runt en är sa insnöade på det (insnöade… hehe) men det är då jag får påminna mig själv om att jag har en massa andra upplevelser och erfarenheter bakom mig som många andra inte har. Men som tur är så är det ju aldrig för sent att lära sig något nytt.

// Hi everyone!

First of all I want to say THANK YOU for all the nice comments and messages I received after the last post. I find it amazing that there is an interest to hear what I have to say!

I want to tell you about my amazing day at the Kicking Horse Mountain Resort last Sunday. Kicking Horse is a ski resort that goes hand in hand with Golden and is located up on the mountain 20 minutes drive from town. So yeah, last Sunday I finally got to ski for the first time this winter! Although I have lived in Golden since July, this was actually the first time I was up on the ski resort. It is unfortunately as I’m sure many people know, quite expensive to go skiing and it wasn’t until I came back from Sweden this Christmas that I finally have my own ski gear. Although the hill is nearby it’s been difficult to just go skiing as it quickly becomes costly if you only go for the day.

I really love skiing! I have been skiing since I was 12 years old and we would always go away for a week once a year and ski as a family. However, people here are at a completely different level than me when it comes to experience and skills haha. Most people who go skiing / snowboarding and live here are true ski bums – Many come here and live and work during the winter season to be able to ski as much as they can. I’ve always thought that I’ve been pretty good at skiing, but I’ve realised I still got quuuuuiite a lot to learn.

Sometimes it’s easy to wish that I had more experience and ski hours behind me when everyone around you are so advanced. But that’s when I remind myself that I have had a lot of other experiences that many others do not have. And also, it’s never too late to learn something new!

A sea of clouds up at the top of Kicking Horse Mountain Resort.

I ALLA FALL, KICKING HORSE!

Vilken fantastisk dag vi hade. I söndags så var det Community Day på Kicking Horse, vilket innebar att alla som bor i Golden med omnejd fick ett gratis liftkort som gällde hela dagen. Ett endagsliftkort kostar annars nästan 800 kronor! Så man kan väl säg att jag verkligen planerade på att utnyttja mitt haha.

// ANYWAYS, KICKING HORSE!

What an amazing day we had. On Sunday it was Community Day up at Kicking Horse, which meant that everyone who lives in Golden and surrounding area got a free ski pass for the day! A one-day ski pass will otherwise cost almost 110 Canadian Dollars. I was very determined to fully take advantage of my free pass.


Klockan 9 öppnade backen och klockan 10 över 9 satt jag in gondolliften på väg upp till toppen av berget. Det som är extra fint med Kicking Horse är att trots att det kan vara molnigt över dalen Golden ligger i (C0lumbia Valley) så kan du fortfarande ha blå himmel och sol uppe i skidbacken eftersom det molntäcket ligger ganska lågt. Så i gondolen åker du igenom molntäcket och plötsligt är allt du ser ett oandligt hav av moln och små “bergstoppsoar” runt omkring dig.

// The ski hill opened at 9am and at 9.10 I was sitting in the gondola on the way up to the top of the mountain. What is extra nice with Kicking Horse is that even though it can be cloudy over the valley Golden is located in (also known as the Columbia Valley) you can still have blue skies and sun up at the hill because the clouds are so low. When you go up the gondola and through the clouds all of a sudden the sky opens up and all you see is an endless sea of clouds and small “mountain top islands” around you.

Dominique, me, Chels, Cam and Sly!

Chels and I being selfie-stick dorks

Jag spenderade de första 2 timmarna med att utforska området och hittade snabbt några favoritbackar. Jag mötte sen upp mina vänner Chelsea, Cam och Sly (efter flera misslyckade försök att hitta varandra i backen) och vi spenderade resten av dagen med att åka tillsammans. Det hjälper verkligen att åka med människor som är bättre an en själv. Jag vill ju gärna bli så bra som jag bara kan bli på de flesta aktiviteter jag tar mig ann och skidåkningen är inget annorlunda. I slutet av dagen hade jag fått flera uppskattade skidtips och kände mig redan som en bättre skidåkare.

// I spent the first 2 hours exploring the area and quickly found some lines to ski. I then met up with my friends Chelsea, Cam and Sly (after several unsuccessful attempts to find each other) and we spent the rest of the day skiing together. It really helps skiing with people who are way better than you! I always strive to be the best I can be in all activities I take on and skiing is no different. By the end of the day I’d gotten a handful of really useful advice and pointers and already felt like a better skier.

I love that the Buff I was wearing of course had to be yellow and make my smile look like a weird clown face at first glance hahaha…

Vid halv 4 stängde backen och jag begav mig hem, helslut men superglad efter en otroligt fin dag!

Annars då? Under veckan som gått har jag mest jobbat, umgåtts med vänner, tagit några promenader med Ruperts hundar och i allmänhet tagit det ganska lugnt. Jag kände att jag behövde en lugn vecka. Samtidigt har jag känt mig väldigt motiverad och har lagt en hel del tid på att fundera ordentligt på hur jag vill att mitt liv ser ut i framtiden och vad jag kan göra för att komma dit. Har inte listat ut det riktigt än, jag hojtar till när jag kommer till den punkten haha. Nej men, just det här med att vara självständig och INTE vara bunden till ett 8 – 4 kontorsjobb. Det vill jag komma ifrån och jag brainstormar som bara den. Det är ju en vardag här också, så varje dag kan inte vara skidåkning och äventyr (än…). Jag ska försöka dela med mig lite mer utav den delen av livet också, tror det blir lättare ju mer regelbundet jag kommer in i att blogga. En sak i taget!

// The ski hill closed at 3.30 and after that I drove home, completely exhausted but with a giant smile on my face after an incredible day

But what’s happening besides skiing then? During the week I have mostly worked, spent time with friends, taken some walks with Rupert’s dogs and generally been taking it quite easy. I felt that I needed a mellow week. I have also felt very motivated these past few days and have spent a lot of time reflecting on how I want to live my life and what I can do to get there. Haven’t figured it out yet though… I’ll let you know when I do! The main thing on my mind at the moment is this whole thing with being independent and NOT being bound to a 9 – 5 office job. I want to get away from that and are trying to figure out what road to take to get there. But that’s okay, those days have to exist too! Every day can’t be skiing and adventure (yet…). 

The view from the kennel this weekend when the fog suddenly came in giving the air an eerily feeling.

Som avslutning får ni den här otroligt söta bilden på Kali, en av Ruperts hundar som bor i huset med oss och som jag avgudar. Jag har varit med sen hon var en pytteliten valp så man kan väl säga att jag är otroligt fäst vid henne. Jag låtar mina drömmar om min egen hund en dag leva vilt genom Kali.

// To wrap this up, I will give you this incredibly cute picture of Kali, one of Rupert’s dogs who live in the house with us and whom I adore greatly. I have known her since she was a tiny puppy I love her. I basically let my dreams of having my own dog one day live wildly through Kali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *